Bourride – Fransk fiskestuvning med aioli

Måske kender du den franske fiskesuppe boullabaise. Bourride er dens søster, som godt nok også har mange ingredienser på listen, men er temmelig let at lave. Suppen er lavet på en bunke grøntsager og krydderier, der giver smag til vin og fiskefond. Nogen kommer safran i – det gør vi! – og så det magiske touch: aioli, der dels tykner suppen og dels giver smag.
Egentlig kan du lave den med alt slags fisk, men brug gerne en fisk, som er fast i kødet – f.eks. helleflynder eller havtaske, hvis du kan komme til det.
Spis suppen med sprøde brødcroutoner – altså skiver af daggammelt brød, der er stegt gyldne i rigelige mængder olivenolie – og kølig hvidvin. Allerhelst på en lun altan.

Bourride – Fiskestuvning med aioli

Ingredienser

    Aioli
  • 1 fed hvidløg fintrevet
  • Salt og peber
  • 1 æggeblomme
  • Saft fra 1 citron
  • 1 1/2 dl olie
  • Suppe
  • 1?4 dl olienolie
  • 1?2 tsk cayenne
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 fed hvidløg, i skiver
  • 2 porrer, i skiver
  • 2 løg, grofthakket
  • 2 tomater, grofthakket
  • 1 laurbærblad
  • 1 1/2 dl hvidvin
  • 6 dl fiskefond
  • 200 gram fast hvid fisk - eks helleflynder skåret i store tern
  • 10 tierrejer, rensede
  • 8 safrantråder
  • Frisk peber og salt
  • En dusk persille
  • En humpel daggammelt brød til croutoner
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Start med at lave aiolien:
  • Pisk æggeblommen med hvidløg, citronsaft, salt og peber
  • Hæld olie lidt efter lidt til den begynder at tykne
  • Så til suppen:
  • Varm olien op og tilsæt cayennepeber, fennikelfrø, hvidløg, porrer, løg, tomater og laurbærblade og lad det simre ved medium varme i 15 minutter
  • Kom vinen ved og lad det simre til det er reduceret til det halve
  • Hæld så fiskefonden på og lad suppen simre i yderligere 10 minutter
  • Si hele suppen. Kasser grøntsager og hæld den siede suppe tilbage i en ren gryde.
  • Knus safrantrådene i en morter med et lille nip salt og kom det i suppen.
  • Tilsæt rejer og fisk og sluk for suppen.
  • Lad suppen stå i 2 minutter inden du serverer med det samme
  • Drys med finthakket persille
  • Server med tynde skiver brød, du har ristet sprøde i olivenolie og drysset med salt samt gavmilde skefulde af aioli
http://raavarecirkus.dk/bourride-fransk-fiskestuvning-med-aioli/

marseille2

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top