Boganmeldelse: Krydret og farverig sviptur til Mexico

I Mexico laver man tacos og spiser guacemole. Det er der udkommet en hel kogebog om. Heldigvis er der tilpas langt mellem Santa Maria skaller med hakket kødfars og færdigblandede krydderblandinger til de opskrifter, som du støder på i bogen “Ægte Mexicanske Tacos”. 

Vi har aldrig været i Mexico, og derfor er det temmelig svært at vurdere autenciteten i opskrifterne, (nogle af dem ser ud til at være mere af svensk end af mexicansk oprindelse), men lækkert ser det ud, når stablerne med tortillas ligger der side om side med den krydrede laks, chilistærke svinekød og smørstegte kantereller.

Her finder man opskrifter på tacofyld af alle slags. Fra de mere klassiske med krydret svinekød og hakket oksekød til de mere utraditionelle og fortolkede med røræg, sorte bønner og broccoli. En hummer og en blæksprutte kigger også forbi på siderne og forsikrer os om, at det kun er fantasien – og indkøbsmulighederne – der sætter grænser.

Bogen er fin og udførlig og opskrifterne pålidelige og  lette at følge. Især kvinder vil nok tiltrækkes af de stærke kulører og den flotte billedside.
Ved første øjekast ligner bogen én der snart kommer på tilbud til de handlende småbørnsmødre i Kvickly, men man skal bestemt ikke altid dømme bogen på dets omslag!

Faktisk overrasker den positivt, når man bladrer lidt frem, og jeg gætter på, at mange af opskrifterne i virkeligheden ligger et godt stykke væk fra den aftensmads-virkelighed, som de fleste i dén målgruppe befinder sig i.
Bonuspoint herfra for at løfte barren for hverdagsaftensmad en lille smule og vende blikket mod Nordamerika.

Her er et par eksemplarer fra bogen, testet og godkendt:

TortillaHvedetortilla
Nem basisopskrift på friskbagtetortillaer af hvedemel.
De bliver super smidige og medgørlige dels af smørret og dels af, at dejen lige finder sig selv i foodprocessoren. Har du ikke sådan en fyr, kan du sagtens lave dem i hånden i stedet, men det bliver ikke helt så godt.

 

 

Taco med krydret svinekødTacos de tinga
Selv foreslår bogen, at hvis du kun vil lave én fyld slags fra bogen, skal du vælge denne her.
Som foreslået, så gjort. Og der var bestemt ingen fortrydelse at spore bagefter. Det her er en uforskammet god opskrift!
Fyldet bliver pulled pork agtigt i konsistensen og er proppet med krydderier. Chilistyrken vælger du selv.

 

Lynsyltede rødløgSyltede rødløg
Syltede rødløg er lynhurtige at lave og er et tiltrængt syrligt spark, hvis du laver mexicanske tacos. De er testet til en krydret fyld af svinekød, hvortil de syrlige løg passede fortrinligt. Løgene mister deres skarphed efter en tur i syren, så det behøver du ikke bekymre dig om.

 

 

 

Ægte mexicanske tacos
Malin Eriksson
Vejledende pris: 199, 95 – Forlag: Nyt Nordisk Forlag

Ægte mexicanske tacos

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top