Boganmeldelse: Appetitlig rundrejse i Sydamerika

Det sydamerikanske køkken er det, der rykker lige nu, så vil du være supertrendy, så hop hellere med på bølgen med det samme, for det er samtidigt ualmindeligt forfriskende.
Det er et sjovt køkken, som henter elementer fra det sydeuropæiske køkken såvel som det asiatiske. Et godt sted at starte fornøjelserne er i den nye kogebog “Det sydamerikanske køkken”, som vi fik tilsendt fra Nynordisk Forlag.
Antallet af post-its, der bliver klistret i en kogebog ved første gennembladring, siger lidt om brugsværdien her i huset, og denne var lynhurtigt spækket med små gule sedler.
Efterhånden har vi været igennem en del af retterne og er ikke blevet skuffede. Der er virkelig meget guf imellem, og opskrifterne er både lette at gå til, samtidigt med at de virker autentiske. Der er også fine beskrivelser af retternes kontineltale tilhørsforhold ligesom deres originale navne, så man let kan researche videre, hvis man er lidt mere madnørdet.

Her er et par eksempler fra bogen, testet og godkendt: 

koreandermousse1Koriandermousse
Denne her – øjensynligt chilenske mousse – har allerede opnået klassiker-status herhjemme, og jeg vil på det kraftigste anbefale, at du får den prøvet af.
Moussen spises med ristede skiver brød som en forret eller lille hapser.

 

 

brasilianskSupp1Brasiliansk fiskesuppe
Denne fiskesuppe er næsten en stuvning, for den er fyldt med fisk, rejer og blæksprutte og en masse grøntsager i store stykker.
Det hele har fået lov at simre i fiskefond og kokosmælk, og resultatet er forrygende.

 

 

risdessert2Arroz con manjar // Sydamerikansk risbudding
Desserten skal spises varm eller lun og den søde kondenserede mælk giver en fyldig, karamelagtig sødme, som er ret hyggelig.
Er du fan af dulce de leche, vil du helt sikkert blive fan af denne dessert.

 

 

Bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra Nyt Nordisk Forlag

Det sydamrikanske køkken
Karen Oettinger Castro og Julie Ring-Hansen Holt
Vejledende pris: 269, 95 – Forlag: Nyt Nordisk Forlag

[adsenseyu2]

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top