Bøffelmozerella med parmaskinke

I Italien ser man tit bøffelmozerella på menukortet under antipasti. På restauranterne i Rom var det almindeligt at få serveret en kugle på en tallerken og intet andet end brød on the side. (Hvilket de næsten ikke havde behøvet, deres tvivlsomme, tørre brød taget i betragtning!)
I Danmark kan vi godt lide at pynte lidt mere på tingene, og få ting passer bedre til den fede ost end et par skiver god parmaskinke.


Hvis du er en af dem der tænker, at den ægte vare er for dyr, og i stedet køber den billige af komælk, er det her virkelig en af de retter, hvor det især kan betale sig at flotte sig, og bruge et par kroner ekstra.
Bøffelmælken smager enormt meget mere, og når det er så simpelt som denne anretning, skal du gøre dig ekstra umage med at købe en god og frisk mozerella og bruge en god olivenolie (ikke den der til 19 kr. fra Netto – den kan du stege dine bøffer i).

  • 1/2 kugle bøffelmozerella pr. prs.
  • 2 skiver parmaskinke pr. prs.
  • Olivenolie
  • Flagesalt + peber
  • Lidt frisk oregano

Sådan gør du:
Dryp mozerellaen tør, og læg den på en tallerken. Fordel skinken ved siden af. Drisl lidt olivenolie og drys med salt, peber og frisk oregano.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top