Blommesyltetøj med pastis og stjerneanis

Det er højsæson for at smide frugt og bær i sylteglas, og lige nu er mange blommesorter fuldmodne og lige klar til at plukke.
Denne her er lavet med stjerneanis og pastis som fremhæver anissmagen yderligere. Det er altså en ret god syltetøj!
Blommer kan i øvrigt godt fryses, så har du et træ i haven, der bugner, er det med at få dem plukket, befriet for sten og smidt på frost. Så kan du lynhurtigt lave frisk syltetøj, når vinteren sætter ind.
Jeg laver aldrig syltetøj i større portioner, end vi kan spise på et par uger, og af samme grund bruger jeg ikke atamon eller anden konservering, men nøjes med at skolde glasset i kogende vand. Hvis du ikke er så bange for konserveringsmidler og i øvrigt gerne vil have dine syltede ting og sager til at holde længere kan du selvfølgelig komme det i.

Blommesyltetøj med pastis og stjerneanis
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
  • 500 gram udstenede blommer
  • 250 gram sukker
  • 4 spsk pastis
  • 2 stjerneanis
Instructions
  1. Kom sukker og de udstenede blommer i en gryde.
  2. Tilsæt pastis og stjerneanis.
  3. Kog syltetøjet i ca 5 minutter.
  4. Kom på rensede, skoldede glas.

Blommesyltetøj

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top