• 5 dl lunken vand
  • 25 gram gær
  • 2 æg
  • 75 gram sukker
  • 75 gram smør
  • 150 gram rosiner
  • 2 spsk salt
  • Ca 900 gram mel
Bland gær og vand. Tilsæt æg, sukker, salt og halvdelen af hvedemelet. Ælt rosiner og smør ind i dejen, og tilsær mere mel til du har en fast men blød dej. Ælt dejen godt, inden den sættes til hævning i 1 1/2 time på køkkenbordet.
Vend dejeb ud, og form den til bollerr, som du efterhæver til de er hævet til dobbelt størrelse – mindst en time.
Penl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 200
Tip: Som de fleste boller kan rosinbollerne fryses. Smid dem på frost, umiddelbart efter, at kommer ud af ovnen, og tø dem op i en 160 grader varm ovn i 10 minutter.
Tip 2: Prøv at putte grofthakket mørk chokolade i i stedet for rosinerne.

20120912-070849.jpg

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top