Blinis med rømme, kapers og stenbiderrogn

Måske er det her den bedste kombination af stenbiderrogn på blinis, vi nogensinde har smagt. (Det kan selvfølgelig også skyldes, at det bare er årets første stenbiderrogn, og at begejstringen deraf bare er DET højere)

Oftest laver vi blinis på kartoffel, og det giver en fantastisk dybde og tekstur. De her er lavet på boghvedemel, og de smager, så man tror, man aldrig skal stoppe med at spise dem.!

Normalt serverer vi blinis med stenbiderrogn, creme fraiche og finthakket rødløg. Men nogen gang skal man bare leve livet lidt mere on the edge! Og så var det, at man lige så os skifte cremefraicen ud med Rømme fra Thise Mejeri (et i øvrigt super lækkert produkt – der i endnu en parantes bemærket, dog fint kan erstattes af helt almindelig creme fraiche 38%) og løget ud med saltede kapers.
Små skridt for din blinis. Gigantisk skridt for dine smagsløg! Øj, hvor er det lækkert. Kapers er bare som skabt til denne kombination. Du skal bare lade være at bruge de væmmelige kapers til 5,95 kr, men investere i et ordentligt glas saltede kapers, som har bid og tekstur. Det koster måske 15 kr mere.

Rømme er et norsk alternativ til creme fraiche, og de fleste vil ikke bemærke forskellen. Her er brugt en rømme på 35 % fra Thise Mejeri – som kan sammenlignes med en cremefraiche på 38 %. Smagen er meget lig, men en anelse friskere. Man kan sige, at rømmen har konsistens som en creme fraiche 38% og smag og syrlighed som en creme fraiche

Her i februar er stenbiderrogn stadig temmelig dyre – de plejer at blive mere prisvenlige, når man lige kommer en måned længere frem.

Blinis med rømme, kapers og stenbiderrogn

Ingredienser

    Blinis
  • 100 gram boghvedemel
  • 100 gram hvedemel
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mælk
  • Olivenolie til stegniing
  • Tilbehør
  • 1 dl rømme 35 % (Alternativt en fed creme fraiche)
  • 2 spsk saltede kapers
  • 100 gram stenbiderrogn
  • Evt lidt frisk timian og en citronbåd

Sådan gør du

  • Bland boghvedemel, hvedemel, salt og bagepulver
  • Tilsæt æg og rør rundt
  • Kom mælk i til du har en tyk dej (tilsæt evt lidt mere, hvis du synes, den bliver for tyk)
  • Kom olivenolie på en varm pande
  • Bag små pandekager over medium til høj varme - lad være med at vende dem før de er bagt færdige på den ene side - ellers hæver de ikke op
  • Server blinis med lidt rømme, en skefuld stenbiderrogn og et par saltede kapers - måske et par dråber frisk citronsaft og ne smule frisk timan
http://raavarecirkus.dk/blinis-roemme-kapers-stenbiderrogn/

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top