Blinis med røget laks og lakserogn

Blinis er geniale som hapser til et glas mousserende vin. Den behøver ikke at være “demidorff” for at gå an (med caviar).
Denne variant er en klassiker med røget laks, fed cremefraiche og skarp rødløg.
Kan man få den røgede laks fra rygstykket (filet imperial) får man et virkeligt godt, fast og smagfuldt stykke fisk.
Blinis laves oprindeligt med boghvedemel. Det kan være en anelse svært at få på hylden. Lidt rugmel kan næsten gøre det samme.

  • 3 dl hvedemel
  • 1 dl rugmel
  • 2 tsk salt
  • 2 1/2 dl mælk
  • 2 æg – delt i blommer og hvider
  • 2 dl cremefraiche
  • Smør til at stege i
  • 100 Røget laks
  • 30 gram Lakserogn
  • 1 rødløg
  • 1 dl cremefraiche

Sådan laver du blinis med røget laks og lakserogn
Bland mel med salt og mælk. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Tilsæt creme fraiche og pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
Lad dejen hvile en halv time på køl inden du steger dem på en pande.
Du kan godt bruge en blinispande, men faktisk er det ikke spor svært at lave dem på en alm. pande. Dejen er forholdsvis tyk, så den flyder ikke så meget ud. Placer en spiseske dej på panden og bag på begge sider.

Skær laksen i tynde skiver. Anret laks, rogn, cremefraiche og finthakket løg på her blinis og server med rigeligt med bobler.

20130106-131450.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top