Blæksprutte hotdog a la Foderbrættet

For noget tid siden var vi en tur på Foderbrættet. For de ikke indvidede, er det et hotdog/cocktail/pangne sted, med høje stole og ligeså høj musik i de høje talere.

Deres cocktails er fine, deres udvalg af pagne er ok, men deres hotdogs er geniale og meget langt fra hvad man får hos den lokale pølsesnedker. Det kan varmt anbefales.

Det er virkeligt et sted der går op i stemningen. Da vi var der, sad vi ved vinduet og kiggede ud mod Vesterbrogade. Ved siden af – også i vinduet – sad to veninder, jeg vil skyde på var sidst i 30’erne. På et tidspunkt kom en servitrice hen og trak et tykt, sort gardin for, lige foran snuden på de to veninder. Da de spurgte om, hvad det skulle til for, fik de svaret “for stemningen skyld”.
Sjovt nok, var det kun det to meter foran vores naboer, gardinet blev trukket for. Så meget for stemning…

Og igen, det ændrer ikke på, at deres hotdogs er i verdensklasse –  du skal bare huske at se lidt hipster-agtig ud mens du spiser dem, ellers for du én på gardinet (eller anden form for afskærmning).

 

Du skal bruge:
2 hotdog brød

Blæksprutte’pølser’:
1 mellemstor ti-armet blæksprutte
2 dl. panko
2 æg, sammenpisket
Mel
Olie til fritering

Portebelloremoulade:
2 dl. hjemmerørt mayonnaise
1 spsk. hakket kapers
1 spsk. finthakket løg
2 spsk. finthakket syltet drueagurk
1/2 portebellosvamp
1 tsk. karry
1 nip gurkemeje
Salt og peber

Pynt:
1 finthakket rødløg
Koriander

Sådan gør du:
Start med at lave remouladen. Portebellosvampen hakkes fint og kommes på en tør pande, hvor den ristes, til meget af væsken i svampen er fordampet. Køl svampestykerne af. Rør herefter alle ingredienserne til remouladen sammen.

Og nu til “pølsen”. Sørg for at få renset sprutten hos din fiskehandler. Du skal sørge for at få fjernet det gennemsigtige skelet. Har din blæksprutte også lidt af skindet tilbage, gnupppes det af. Fjern ligeledes finnerne på siden og skær tentaklerne af (finner og tentakler kan friteres og serveres som snack).

Del nu kroppen i to dele på langs. Rul stykkerne til to pølser og hold sammen på dem med den tandstik.Vend dem i mel, så mælk, æg og til slut panko. Friter spritterne ved 170 grader, til pankoen bliver gylden (ca. 3-4 minutter). Husk at fjerne tandstikken.

Smid blækspruttepølsen i et hotdogbrød, slask lidt remou ovenpå, og slut af med hakket rødløg og koriander.

hotdog_blaeksprutte2

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top