Black and white russian med lakrids

På vores alltime favorit cocktailbar K-bar kan man sidde en hel aften og bestille luksus-cocktails og hvis man får plads ved baren, er det super sjovt at lure bartenderne nogle tricks af.

White Russians har længe været en ret populær sag her i husstanden, fordi det er en super lækker after-dinner cocktail. Kaffelikøren og den cremede fløde gør det fint ud for en dessert.

Det er som bekendt fløden der adskille den sorte fra den hvide russer. Og traditionelt shaker man vodka og kaffelikøren med fløde og is. Men på K-bar har de fundet på at lave en “både og”.
Altså black russian i bunden, og fløde på toppen. Derudover er vodkaen infuseret med lakrids, hvilket giver den et lækkert twist.

Så her er vores version, den kommer ret tæt på den originale fra Gammel Strand.

  • 1 mål fløde
  • 2 mål kaffelikør (Heerings er bedst, men Kahlua kan man få fat i)
  • 4 mål vodka infuseret med lakridsrod et par uger.
  • Lakridspulver

Sådan gør du:
Pisk fløden til meget, meget let skum, og sæt det til side.
Shake kaffelikør og vodka med masser af is. Hæld det i glas, og fordel forsigtigt fløden ovenpå. Drys med lakridspulver på toppen.

Black and white russian

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top