Blåbærsyltetøj med vanilje og cognac

Denne søde og meget milde blåbær-syltetøj er virkelig god og min nye favorit. Her er der brugt frosne bær og dermed også en hel del pektin, for at holde på den ret flydende syltetøj. Du skal nok bruge noget mindre hvis du bruger friske bær.

Jeg kan bedst lide min syltetøj med så hele bær som muligt, derfor koger jeg den altid kun forsigtigt op. Hvis du ikke er så vild med hele bær kan du koge dem lidt længere.

  • 300 gram blåbær
  • 200 gram rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 1/4 dl cognac
  • 3 tsk melatin

Sådan laver du blåbærsyltetøj med vanilje og cognac
Bland sukker og bær i en gryde. Tilsæt vanilje og kog massen op i ca 2 minutter. Tilsæt cognac og melatin og hæld på rene og skoldede glas.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comment
Top