Så er der dømt Surf ‘n Turf; muslinger og chorizo!  Retten er grundlæggende “Frankrig møder Spanien” og så lige en smuttur forbi Aalbæk fra hvor pølsen har sin oprindelse.
Blåmuslinger er noget af det mest overskudsagtige at spise, koster stort set ikke noget, og så er tager det kun ganske kort tid at tilberede et skudefuld. Alt i alt er det uovertruffen januarmad!

1 kg. blåmuslinger
3 små rødløg eller 2 større
2 hvidløg
50 g. gede chorizo fra Aalbæk Specialiteter. Hvis du ikke kan finde chorizo med ged, så bare brug en almindelig tørret chorizo
2 dl. fløde
1 dl. creme fraiche 38%
3 dl. Hvidvin
Lidt smør
2 tsk. spansk pimetón picante (paprika)
En smule persille
salt og peber

Sådan gør du: 
Rens muslingerne. Hvis du ikke ved hvordan det gøres, findes der mange guides til det på resten af nettet, b.la. på Gastros hjemmeside.
Hak rødløgene fint, skær hvidløgnen i fine skiver og hak persillen. Chorizoen skæres i små fine tern.
Smelt nu smørret ved middel til høj varme i en stor gryde og svits først chorizoen og derefter løg og hvidløg i smørret.
Drys paprikaen i gryden og tilsæt hvidvin. Når det hele bobler lystigt kastes muslingerne i, og der røres rundt og lægges låg på.

Giv det 5-6 min eller noget i den retning. Tiden er sådan set ikke det vigtigste, kig heller til muslingerne og sørg for at de åbner sig. Giv dem ikke for meget varme, for så splatter de ud langs skallerne. Der må gerne røres lidt rundt i muslingerne undervejs.
Når muslingerne er færdige, slukkes der for varmen og fløde, creme fraiche og persilles tilsættes.
Smag til med salt, peber og eventuelt mere paprika. retten skal være fed, let sødlig, pikant uden af det overdøver muslingernes egen delikate smag.

Blåmuslinger med chorizo Muslinger_chorizo1

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top