Blåmuslinger med bacon, øl og bourbon

Nogle har frikadeller, lasagne eller pizza som nogle af de ting man vender tilbage til, gang efter gang. Herhjemme er det blåmuslinger. Det er tæt på, at der står en dampende skål mytilus edulis på spisebordet, mindst 3-4 gange om måneden. Og det der med at spise de samme ting, er ellers ikke noget, vi gør ret meget i. På et år, spiser vi nok 300 forskellige retter, så det er ikke mange dage, hvor vi genbesøger gamle klassikere.

Men vore små blå venner, bliver ikke serveret på helt samme måde hver gang. Dog er moules frites en klar favorit, men vi hygger os også med mange nye varianter. Om foråret og sommeren kommer der ofte meget frisk grønt i, og om vinteren står den på rodfrugter, fløde og bacon.

Med denne omgang muslinger har jeg taget lidt hul på sæsonen med det kolde vejr. Man kunne også fristes til at kalde det en herre-muslingeret. Det kan måske forekomme lidt bøvet at smide bacon i en ret og kalde det herremad. Men ikke desto mindre, fungerer bacon uovertruffet med muslinger.  Øl og burbon, er bare en erstatning for hvidvin eller pastis, men med lidt mere kul på smagen.

Blåmuslinger med bacon, øl og burbon

Ingredienser

  • 2 kg. blåmuslinger
  • 80 g. tørsaltet bacon i mindre tern
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 50 g. smør
  • 2 dl. fløde
  • 2 dl. American IPA (eller anden humlet øl)
  • 4 cl. burbon
  • Peber

Sådan gør du

  • Rens muslingerne og stil dem på køl
  • Kom smelt smørret i en stor gryde, kom løg, hvidløg og bacon heri og steg det ved lav varme i 8-10 minutter. Bacon og løg må ikke tage farve.
  • Tilsæt herefter burbon, øl og fløde, og kog det ind til det halve
  • Skru varmen op på fuld styrke og kom muslingerne i gryden og damp muslingerne i 4-5 minutter, indtil de har åbnet sig
  • Server muslingerne i en dyb tallerken med masser med masser af friskbagt flutes til
http://raavarecirkus.dk/blaamuslinger-med-bacon-oel-og-burbon/

musling_bourbon1

Gem

Gem

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top