Hvis vi boede lidt tættere på en god fiskehandler, end vi gør, ville der stå blåmuslinger på menuen mere end en gang i ugen. Nu nøjes vi med at spise dem 2-3 gange om måneden, og dermed er blåmuslinger måske en af de råvarer, vi i virkeligheden spiser aller oftest. Ud over at vi aldrig bliver træt af at spise muslinger, er det samtidigt én af de hurtigste retter, jeg kender.
Det tager virkelig ikke mere end et kvarter, fra du tænker “jeg er da egentlig lidt sulten…” til du står med en skudefuld varme muslinger i cremet suppe.
Denne her version er jeg særlig pjattet med – og fandt på den, da jeg prøvede at tænke på, hvilken alkohol jeg endnu ikke havde prøvet at smide i gryden sammen med de blå bløddyr. Og pastisen gør det rigtig, rigtig godt sammen med fenniklen og dilden, der begge har en karakteristisk lakridssmag ligesom den selv.

 

Blåmusliger i pastis
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Ingredients
  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 lille fennikel
  • 1 lille løg
  • Olivenolie
  • 1 1/2 dl pastis
  • 1/2 dl fløde
  • Et lille bundt dild, finthakket
  • Frisk peber
Instructions
  1. Rens muslingerne og kasser dem, der ikke åbner sig ved et let bank.
  2. Hak løg og fennikel fint og sauter dem i en stor gryde med lidt olivenolie,
  3. Kom pastis ved og derefter muslingerne.
  4. Læg låg på og damp til muslingerne åbner sig efter et par minutter.
  5. Tilsæt fløde, peber og dild og vend rundt.

 

[adsenseyu1]

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top