Hos Cafe Rosa får du byens – efter min mening – allerbedste kager, og forleden kunne man købe luftige snegle med blåbær, som var så gode, at jeg siden har tænkt mange tanker om at gøre hende kunsten efter.
Resultatet blevet forrygende og selv om de holder sig fint i flere dage, så smager de altså allerbedst, når de er friskbagte.
Jeg havde et godt glas italiensk blåbærsyltetøj på lager, så jeg sprang over hvor gærdet var lavest og brugte det, men eller er det ganske nemt, at lave sin egen.
I denne portion bliver der mellem 16 og 32 snegle – du vælger selv, hvor store de skal være.

Du skal bruge:

2 dl koldt vand
3 dl yoghurt
50 g gær
2  æg
1 kg hvedemel
150 g sukker
15 g havsalt
12 g stødt kardemomme
150 g smør
1 glas god blåbærsyltetøj (med masser af frugt)

Sådan gør du:
Hæld vand og yoghurt i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen i ca 20 minutter – det er nu engang på nemmest på en røremaskine. Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes i yderligere 20 minutter, til den er blank og glat .
Derefter skal dejen hvile lunt med et klæde over i ca 1½ time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel, der er 40 cm bredt og 50 cm langt. Smør syltetøjet ud og rul dejen sammen til en lang pølse.
Skær pølsen ud i skiver, som du forsigtigt flytter til en bradepande med bagepapir. Lad sneglene hæve i en halv time og pensl dem lidt sammenpisket æg. Bag dem ved 200 grader i ca 15 minutter til de er gyldne.

Blåbærsnegle

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top