Bittersøde chokoladesmåkager med mynte, hasselnødder og lakrids

[adsenseyu1]

Lakrids og chokolade er et charmerende makkerpar, og det bliver en ekstra lækker threesome når mynten kigger forbi.
Jeg tog udgangspunkt i en klassisk chokoladesmåkage-opskrift fra Meyers chokoladebog og spicede den op med lakridspulver i ret store mængder og en dusk mynte fra køleskabet. Ikke nogen dum ide!

  • 100 gram smør
  • 100 gram sukker
  • 1 vaniliestang
  • 2 æg
  • 200 gram mørk chokolade
  • 175 gram mel
  • 150 gram hasselnødder
  • 3 spsk lakridspulver
  • En lille dusk frisk mynte

Sådan gør du:
Rist hasselnødderne i ovnen til skallerne er mørke. Læg nødderne i et viskestykke og nulr dem til skallerne giver slip. Pust de løse skaller af, og hak de hele nødder groft.
Hak 150 gram chokolade og smelt det over vandbad. De sidste 50 gram chokolade hakker du groft og stiller til side.
Pisk smør, sukker og vanilie blødt og luftigt. Tilsæt æg og pisk videre. Kom den smeltede chokolade ved og pisk. Tilsæt mel og lakridspulver og pisk dejen blød og lækker. Til sidst kommer du den hakkede chokolade og hasselnødderne ved, sammen med grofthakket mynte.
Sæt teskefulde af dejen på bagepapir med god plads imellem. Bag småkagerne ved 180 grader i ca 8-10 minutter, eller til de virker gennembagte.

20130413-150603.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top