Benløse fugle med persillerodsmos

Benløse fugle er rigtig mormormad, men interessant nok er der ikke nogen i denne husstand, der er vokset op med benløse fugle. Hvad det skyldes er uvist, men der er ingen tvivl om, at vi begger er enige om at vi er gået glip af noget. Hvis du vil læse om nostalgi og trivia om benløse fugle, kan kan du læse mere hos madetmere.dk

Du skal bruge:
400 g. Kalveinderlår i fire skiver (få slagteren til det)
100 g. røget spæk
400 g. persillerødder
Ca. 1 dl. fløde – 1/2 til mosen, 1/2 til saucen
2 dl. fond, gerne kalve eller okse
En lille sjat mørk øl
En god slat fløde
Mel til at vende de benløse fugle i
Smør til stegning
Salt og peber
Evt. æbleeddike

Kødsnor

Sådan gør du:
Start med at banke kalveinderlårsskiverne lidt ud. Skær det røgede spæk i fire stave. Kom lidt salt og peber på kalveskiverne og rul dem om spækstavene. Bind hver rulle sammen med noget kødsnor og vend hver rulle i mel. Brun rullerne i smør i en gryde eller pande med høje sider. Tilsæt herefter kalvefond og en sjat mørk øl, kog op og lad det herefter simre i med lav varme i 50-60 minutter.

Imens skrælles persillerødderne – husk at gemme skrællerne. Persillerødderne skæres i mindre stykker og koges møre. Når persillerødderne er møre, blendes de med en stavblender og smages til med fløde, salt og peber. Der skal ikke for meget fløde i, kun nok til at creme mosen. Hold mosen varm.

Skrællerne kommes i ovnen ved 170 grader i meget kort tid, dvs. kun til de lige er sprøde.

Når de benløse fugle er simret færdig, tages de op og saucen koges lidt ind med en 1/2 dl. fløde. Den smages herefter til med salt og peber og evt. æbleeddike. Server  de benløse fugle med persillerodsmos og persillerods”bark”, med sauce on the side.

Benose2

[adsenseyu1]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

Latest comments
  • Jeg er heller ikke opvokset med benløse fugle, men har altid kigget nysgerrigt på dem i supermarkedet. Nu får jeg rigtig lyst til at smage det – dog ikke slagterens forrullede fugle.

Top