Belgiske vafler med is og chokoladesauce

Min husbond-in-spe modtog et fantastisk belgisk vaffeljern i julegave. Siden er det blevet luftet mere flittigt end følgende andre husholdnings-agrigater tilsammen, som jeg nævner i flæng: Almindelig vaffeljern, gode-råd-jern, toaster, chiffon-sprøjte, røgmaskine, kornkværn, candyfloss-maskine.
Det der er med det belgiske vaffeljern er nemlig, at det øjensynligt kan bruges til at vafle alt fra mac´n´cheese til hele vagtler. Et alsidigt apparat med andre ord.
For de af os, der havde set frem til det, som apparatet var beregnet på, har det imidlertid været noget længere mellem oplevelserne. Ved fælles hjælp lykkedes det dog at hive nogle rigtig gode, seje, sprøde og tykke vafler ud af dyret. Serveret med hjemmerørt vaniljeis og en tyk, tyk chokoladesauce, var der efterhånden ingen tvivl om apparatets fortræffeligheder.

Du skal bruge:
2 dl mælk
25 g. gær
350 g. mel
3 æg
175 g. smør
200 g. brun farin
Lidt salt
Korn fra 1 vaniljestang

Et par gode scoop vaniljeis

100 gram god mørk chokolade
1 dl fløde
1 spsk god kakao
1 spsk

Sådan gør du:
Opløs gæren i mælken og rør smør, salt og farin i. Tilsæt æggene et ad gangen og rør dejen ensartet. Dejen skal være ret tyk, men tilpas den med ekstra mel eller mælk for at få en god konsistens.
Lad dejen hvile i mindst 30 min. Smørret smeltes. Når de 30 min. er gået røres det smeltede smør i. Det gør ikke noget  at dejen ikke er rørt helt jævn – på denne måde opnås en let flaget struktur, lidt ligesom wienerbrød. Til sidst røres farin og sukker i. Lad dejen hvile 15 min.
Kom lidt smør i det varme vaffeljern og kom dej i jernet. Bag vaflerne til de er gyldne, hævede og sprøde.

Hak chokoladen og kom den i en gryde med fløden. Varm igennem til chokoladen er smeltet og smag til med kakao og sukker.

Belgiske vafler med is og chokolade

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top