Beignet de fleur – (Fritterede courgetteblomster)

Karseblomster eller tallerkensmækker smager af….karse! Og er super fine i potterne og endnu finere på tallerknerne.
Fordelen ved at have en have er, at du kan dyrke ting du ikke kan købe i konsum-forretningerne, og ikke mindst kan du få lov at opleve grøntsager på et unikt stadie af friskhed – nyplukket, nyopgravet og nyhøstet!
Med et par krukker på altanen kan man komme langt, og med vores nye lille urbane have kan man komme endnu længere.
Er du så heldig at eje en rigtig have er du et skarn hvis du ikke har overplasteret den med grøntsager i potter, bede og køkkenhave….

4 courgetteblomster, 1 lille gul squash og 4 karseblomster var høsten en regnfuld sommerdag, og heldigvis rigeligt til en forret til to personer.

  • 1 æg delt i hvider og blommer
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk citronsaft
  • 4 ansjosfileter
  • Courgetteblomser (uden støvdragere), karseblomster eller andre spiselige blomster
  • smagsneutral olie til stegning

Sådan gør du
Pisk æggehviderne stive.Pisk æggeblommer sammen med salt, mel, bagepulver, mælk og citronsaft. Vend forsigtig æggehviderne heri.
Varm olien op. Læg en ansjosfilet forsigtigt i hver courgetteblomst, og dyp dem i beigetdejen. Steg dem i olien til de er lysebrune, og læg dem på fedtsugende papir. Gør det samme med karseblomsterne.

Server med det samme med en syrlig hjemmerørt mayonise rørt op med en anelse safran og citron.

TIP 1: I princippet kan man putte alle spiselige blomster ned i beignetdejen, eller grøntsager for den sags skyld. Asparges eller faste svampe smager også fantastisk….det er de selvfølgelig ikke meget “fleur” over, men oversæt selv….

20120625-213724.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top