Pipérade er næsten en af baskerlandets stolte, regionale egnsretter, og minder egentlig lidt om den franske ratatouille. Nogen køn ret er det ikke, men det smager fantastisk. Enten som den er med lidt ristet brød til, eller som tilbehør serveret med skinke, kylling eller fisk. Og så er det super nemt at lave, vildt billigt at servere og så smager den lidt af sommerferie, hvilket ikke gør noget på denne tid af året.
Egentlig skal du bruge grønne peberfrugter – da de røde tomater, hvide løg og grønne peberfruger – så symboliserer baskernes flag (Hvem snakkede om uafhængighed??) Her er der dog brugt røde peberfrugter, fordi røde peberfrugter på vores kanter bare smager bedre.

Baskisk pipérade med æg

Ingredienser

  • 10 fed hvidløg
  • 2 store løg
  • 2 røde peberfrugter
  • Olivenolie
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk tørret chili
  • 3 laurbærblade
  • Salt og peber
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 dåse tomater
  • 4 æg
  • En dusk persille

Sådan gør du

  • Gnid peberfrugterne i olie og kom dem ind i en 250 grader varm ovn. Bag dem til skindet bliver sort og bobler - vend dem undervejs.
  • Tag de varme peberfrugter ud og kom dem i en lukket plasticpose. Når de er kølet af kan du let fjerne skindet og skære dem i strimler.
  • Skær hvidløg i tynde skiver og løg i tynde både,
  • Sauter begge dele på en pande med rigeligt olie ved medium varme i ca 15 minutter.
  • Tilsæt peberfrugterne, laurbærblade, chili, paprika og røget paprika og rør rundt.
  • Kom tomatpure ved sammen med vand og hele tomater.
  • Lad retten simre i 20 minutter - tilsæt evt mere vand, hvis den koger tør.
  • Kom tomatsaucen i et ovnfast fad eller pande og lav fordybninger, som du slår æggene ud i.
  • Sæt fadet ind i en 230 grader varm ovn til æggene sætter sig, men blommen stadig er flydende - ca 4 minutter.
  • Drys med persille og server med ristet brød.
http://raavarecirkus.dk/baskisk-piperade-med-aeg/

piperade1

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top