For efterhånden mange måltider siden, var vi på Geranium (lige efter de fik to dækblomster). Der fik vi serveret mange, meget elegante små anretninger, der var så fine og lette, at de nærmest forsvandt inden man fik dem i munden. Det var noget med en imiteret knivmusling med meget tynde skaller, et rustent søm på størrelse med en hårnål og meget tynde spiselige grene. Den sidsnævnte spurgte vi tjeneren til, og hun fortalte, at de blev lavet i en silikoneform og at størstedelen af dem aldrig blev til noget, da de knækkede.
Nedenfor er en mere hverdagsorienteret version af denne snack. Den er ikke så pæn, ikke så raffineret og helt sikkert ikke så svær at lave. Om det er et kvalitetstegn eller det modsatte, må der være andre der må vurderer. Jeg syntes bare, det er en ganske retfærdig måde at bruge noget, der ellers ville være smidt ud og give det lidt værdighed.

Du skal bruge:
Skrald af 1 persillerod, skrællet på langs
2 spsk. hjemmerørt mayonnaise
2 spsk. cremefraiche
40 g. kogt persillerod, kold
Salt

Sådan gør du:
Kom persillerodsskrællerne i en ovn på 170 grader indtil de er sprøde. Men pas på, det går stærkt. Tag dem ud af ovnen, så snart de er sprøde og lad dem køle af.

Imens blendes kogt persillerod og cremefraiche med en stavblender. Tilsæt herefter mayonnaise og smag til med salt.

Server sperillerodsbarken med persillerodscreme.

bark1

 

 

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top