Bánh Tráng Nuong – pizza på vietnamesisk

Som så mange andre med et ikke helt normalt (læs: usundt) forhold til mad og madlavning, kværner jeg ofte youtube tyndt for videoer af folk, der laver mad. Nogen slipper mere heldigt fra det end andre, men det er næsten altid underholdende – hvilket især gælder dem, der ikke slipper helt heldigt fra det. Og så er der selvfølgeligt dem der er lodret irriterende, som f.eks. speakeren på Food Wishes.

Personligt har jeg en forkærlighed for videoer, der har opnået en vis alder og dermed også en smule kultstatus. Jacques Pepin, Keith Floyd og Marco Pierre White er blandt dem, jeg altid vende tilbage til. I videoerne med Marco Pierre White, skal man lægge mærke til en meget grøn Gordon Ramsey og undgå alle videoerne, hvor han reklamerer for Knorr (gad vide, hvad prisen for at sælge sin sjæl er nu om dage?). Især ét klip med Marco Pierre White er episk og et must see, selvom det ikke er 100% madrelateret.

På en af mine raides på youtube og af veje, jeg ikke kan forklare, stødte jeg på en af utallige videoer med vesterlændinge der spiser  tvivlsom streetfood, for at være nede med de lokale. Det var her jeg fandt Bánh Tráng Nuong – en slags vietnamesisk pizza, hvor bunden er lavet af rispapir, og fyldet består af æg og… noget andet fyld. Efter hvad jeg lige kunne se, er der ikke nogen officiel og statsgodkendt opskrift på Bánh, men rispapiret og æg, går altid igen. Så her får du min freestyle-ikke-autentiske-hjemmestrikkede-verison af Bánh Tráng Nuong.

Bánh Tráng Nuong – pizza på vietnamesisk

Ingredienser

  • 10 store plader rispapir
  • 200 g. hakket svinekød
  • 6 store æg eller lidt flere mindre, sammenpisket
  • 3 forårsløg, delt i den hvide bund og grønne top, i tynde ringe
  • 1 chili, hakket
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 2 spsk, sesamfrø
  • 1 dusk koriander
  • 4 spsk. fishsauce
  • 2 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. østerssauce
  • Chilisauce efter lyst og smag

Sådan gør du

  • Bland æg, fishsauce og den hvide del af forårsløgene sammen
  • Kom olie på en pande og brun kødet af
  • Tilsæt herefter hvidløg, efterfulgt af chili, soyasauce og østerssauce, og steg til det meste af væsken er fordampet
  • Fyr op under grillen eller en pande, ved en middelhøj indstilling
  • Kom en plade rispapir på grillen/panden og fordel 2-3 skefulde æggemasse ud over hele rispapiret
  • Kom herefter lidt af kødblandingen på rispapiret (ikke for meget, ikke for lidt), samt et drys sesamfrø og lidt af det grønne fra forårsløgene
  • Efter ca. 3-5 minutter på varmen, skulle æggemassen være fast og rispapiret, rimeligt sprødt
  • Server din Bánh med lidt chilisauce, et drys koriander og evt. en lille sjat limesaft
  • Man kan enten skære den ud i sliceses som en pizza eller klappe den sammen på midten og spise den som en sandwich
http://raavarecirkus.dk/banh-trang-nuong-pizza-paa-vietnamesisk/

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top