Nem frokostret: Bagte rabarber med gedeost

Sig rabarber, og så tænker du på kage, tærte, syltetøj, grød, saft og en hel masse andet med en masse sukker i, som man mest kan spise til dessert.
Og det er skam ikke fordi, vi normalt holder os tilbage på den front, men summa summarum; der er bare flest salte retter i livet trods alt, så det er meget godt at vide, at rabarber også kan bruges i det salte køkken.

Lige nu er det højsæson for de sure stængler, og vi købte et flot rødt bundt på grønttorvet forleden, som vi fik lyst til at lave en lille frokostret ud af. Ind forbi den franske delikatessebutik, og hjem kom vi med en lille klump frisk, cremet gedeost.

Og egentlig er dét retten, så her kan alle være med! Men tit er det simple bare det bedste. Og når nu osten er sublim og rabarberne ikke kan blive bedre, er der vist ingen grund til at gøre mere ståhej ud af det. På med lidt timianblomster fra altanhaven og drys med nogle sprødstegte croutoner. Lidt vin i glasset og så er den søndagsfrokst i hus.

Rabarber er frygtelig sure – selv efter de er bagt, så de skal lige have en skefuld sukker med på vejen. Det bliver de på ingen måde søde af, de bliver bare så tilpas ikke-sure, at man faktisk kan smage dem.

Det kan være lidt svært at skaffe en god frisk gedeost. Du kan godt bruge de gederuller man kan købe i supermarkederne, hvis du vil, men hvis du har mulighed for at smutte forbi en god ostehandel, kan du være heldig, at de har en friskost, som passer endnu bedre til.

Bagte rabarber med gedeost

Ingredienser

  • 2 stængler rabarber
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk smør
  • Peber
  • 100 gram frisk gedeost
  • Timian
  • 1 skive brød
  • Lidt olivenolie

Sådan gør du

  • Rens rabarberne og skær dem i lige lange stykker
  • Smør et ovnfast fad og læg rabarberne heri
  • Drys med sukker og krydt med salt og peber
  • Bag dem ved 200 grader i ca 10 minutter til de falder en smule sammen - køl dem helt ned
  • Skær en skive brød i små tern og rist dem sprøde på en pande med lidt olivenolie
  • Læg brød croutonerne på fedtsugende papir og drys med lidt salt
  • Læg de afkølede rabarer på en tallerken. Kom frisk gedeost ovenpå.
  • Drys med timian og server med sprøde croutoner.
http://raavarecirkus.dk/bagte-rabarber-gedeost/
Bagte rabarber med gedeost

Bagte rabarber med gedeost

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top