En bruger med bacon omfatter som regel en burger med en oksekødsbøf og et par skiver bacon. Nu skal det være slut! En baconburger er en burger, hvor eneste proteinkilde er bacon – livets krydderi. Bacon er altid et tilbehør i en burger og aldrig det centrale element… før nu. I opskriften er der brugt en økologisk røget bacon fra Ålbæk. Den har den længde, så det er muligt at forme den til en rund bøf. Er du en cheap ass og køber billig vandpumpet konventionel bacon, får du problem med at lave en ordentlig bøf.

Denne burger er en hyldest til Robin, Dr. Watson, Loke og alle de andre, der altid spille andenviolin.

Du skal bruge:
4 Burgerboller
4  5-8 mm. tykke skiver røget bacon
1 løg i tynde skiver
2 syltede drugeagurker, finthakket
4 salatblade
Mayonnaise
Sennep
4 kødnåle

Sådan gør du:
Start med at preppe baconbøfferne, ved at rulle dem sammen til en cirkel og hold formen fast med en kødnål. Steg bøfferne ved middelvarme på en pande, til de er godt gennemstegte. Det tager ca. 10-15 minutter. Rist herefter burgerbollernes skærflader på selvsamme pande. Saml burgener med sennep på underbollen, herefter salat, baconbøf (husk at fjerne kødnålen), hakkede drueagurker, løg og slut af med overpollen, smurt med mayonnaise. Server grove håndskårne fritter til og et godt glas Ardbeg Ten.

baconsanny1

[adsenseyu1]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top