Bacon jam er en af de ting, der lægger sig i slipstrømmen af det gastronomisk set lettere kuriøse og ikke helt seriøse, som f.eks. friturestegt marsbar.
På den anden side er bacon jam “honest cooking”, som amerikanerne kalder det. Dvs. mad lavet uden halvfabrika, hvilket er meget unikt ovre i Fat Elvis’ eget land.

Syltetøj med kød er et koncept, der tiltaler mange (især mænd), da frugt jo ikke er rigtig mad – heller ikke om morgenen. Er man for doven til at lave sin egen bacon jam, findes der rent faktisk kommercielle alternativer fra bl.a. Eat 17, men de kan så vidt vides ikke købes i Danmark. Måske der her er en ledig plads i det danske marked for en driftig sjæl?

Bacon jam er en alsidig størrelse, der kan bruge på morgenbrødet, på scones, i hotdogs, i burgere, til sandwich, på ostebordet og til at omvende vegetarer. Det er kun fantasien og evt. lillemor, der sætter grænser.

Du skal bruge:
150 g. økologisk røget bacon
20 svesker, hakket
1 skalotteløg, finthakket
2 spsk. honning
1 spsk. mørk sirup
3 spsk. æbleeddike
1/4 habanero chili eller efter egne smagsløg.
1 dl. mørk rom
1 tsk. olie
Salt og peber
Evt. liquid smoke

Sådan gør du:
Start med at skære bacon ud i tern og steg ternene på en pande med olien ved middel varme, indtil de har smidt meget af fedtet. Baconen må gerne brune ganske lidt. Fjern bacon og det meste af fedtet fra panden og kom løgene på. Svits løgene til de er bøde og søde, hvilket tager ca. 5-8 minutter.

Tilsæt herefter baconen og de øvrige ingredienser til panden, med undtagelse af salt, peber, svesker og liquid smoke. Hold evt. igen med chili, hvis du ikke er helt vil med chili. Lad det simre i 5 minutter, hvorefter de hele pulsblendes med en stavnlender. Massen skal ikke være en pure, men bare jævnes lidt. Kom det hele over varmen igen og tilsæt svesker.

Lad det hele simre videre ved lav varme indtil massen er bleve tyk og klistret. Det tager ca. 20 minutter. Smag evt. til med chili undervejs.

Slut af med at smage til med salt og peber, og eddike, hvis du ønsker den mere syrlig. Bacon jamen skal være en blanding af salt, røget, sødt og syrligt. Hvis man syntes at røgsmagen er for underspillet, kan der tilsættes liquid smoke, men kan sagtens udelades.

baconjam1

[adsenseyu1]

Post Tags
Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top