Denne græsk-inspirerede aubergine-dip kan du spise som en snack med lidt gode grissinier eller et par sprøde kiks.

Du kan også sagtens servere den som hovedmåltid med noget godt olivenbrød eller foccacia og nogle grillede grøntsager. Eller som her med skivede solmodne tomater, kalamata oliven, dild og lidt forårsløg.

  • 1 aubergine
  • Olivenolie
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • Saft fra en citron
  • Salt og peber

Sådan laver du auberginedip
Prik auberginen med en gaffel og bag den en times tid ved 150 grader til den er mør. Lad den køle lidt af. Flæk den på tværs og skrab “kødet” ud. Steg det nogle minutter i en gryde med lidt olivenolie.
Blend det helt fint med en stavblender. Tilsæt hvidløg, citronsaft og spidskommen og blend det sammen med auberginen. Lad massen køle lidt af inden du tilsætter græsk yoghurt. Smag til med salt og peber og lad dippen trække nogle timer på køl inden du serverer den.

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top