Grøn aspargessuppe med rygeost og nye ærter

Der er et stykke vej fra denne lette suppe og så til de legerede aspargessupper, du fik serveret til farmors 75 års fødselsdag og kusiners konfirmationer i 80erne og 90erne.
Det er vigtigt med aspargessuppe, at suppen ikke står og koger alt for længe. Egentlig skal det varme vand bare hældes over og derefter blendes. Ellers ender du med en grå suppe snarere end en grøn suppe. Og “Grå aspargessuppe” lyder på en eller anden måde bare ikke helt så appetitligt.
Suppen er fin som sommer-forret, men hvis du laver et godt og fyldigt brød til er det faktisk en god middagsret i sig selv. (Med mindre, at du er en af de kvinder, der er “begavet” med en af de mænd, hvis maskulinitet øjensynligt alene sidder i evnen til at konsumere store mængder kød på daglig basis – tja, så går den nok ikke).

PS – det er lige nu du kan begynde at købe danske asparges.Sæsonen er kort, så spis nu dem fra den danske sandjord mens de er her – de fåes ikke bedre.

Her er der suppe til fire personer

  • 1 bundt grønne ærter
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 1/2 liter grøntsagsfond
  • En håndfuld nybælgede ærter
  • 1 lille bundt dild
  • 2 spsk rygeost
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 spsk æbleeddike
  • Salt og peber

Sådan gør du:
Hak løg fint og sauter dem i lidt olivenolie.
Skær asparges i mindre stykker, men gem toppene til garniture. Kom asparges på panden og sauter i nogle minutter.
Kog grøntsagsfonden op og hæld den over aspargesene i ca 2-3 minutter. Blend med det samme.
Kom rygeost og cremefraiche ved og smag til med salt, peber og eddike.
Pynt suppen med masser af dild, nybælgede ærter og aspargeshoveder.
Server med brød.

Aspargessuppe med rygeost

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top