Det er april. Det er påske lige om lidt, og det er igen en fornøjelse at kigge forbi sin grønthandler, hvor der pludselig er et væld af gode ting på hylderne. Der bliver importeret asparges, kartofler og tomater fra lunere breddegrader, men de første spæde, danske grøntsager begynder at titte frem. Og det er dem du skal gå efter lige nu. Så kan du gemme de hundedyre asparges og første danske kartofler med horrible kilopriser lidt endnu.  Her er syv ting, som er værd at komme på spisebordet i denne måned.


Radiser:
Er du havetypen – eller har du bare en lang altankasse – kan du med fordel allerede nu smide lidt radissefrø i jorden. Efter et par uger kan du hive de sprøde og friske radiser op af jorden og nyde dem som en snack med en god mayonaise, komme dem på din æggemad eller bruge den i salater.
Du kan også sagtens købe dem – det er lige nu de er allerbedst. 


Ramsløg:
Kommer du forbi et fugtigt skovområde, hvor der lugter umiskendeligt af hvidløg, skal du lige kigge dig omkring. Så er du sandsynligvis havnet i et ramsløg-krat. Det er lige nu i april, at du skal tage på rov, når ramsløg pibler op af forårsjorden. Du kan være heldig, at din grønthandler også har en pose liggende.
Bladene smager urtet og ikke mindst af hvidløg, og kan brugs i dressinger, pesto og dampet med lidt smør.

Forårsløg:
De er naturligvis dyrket i drivhus, men du kan allerede nu begynde at få friske, danske forårsløg.
Prøv at sautere de hele løg i lidt god olivenolie og server med god bacon og et pocheret æg.


Karse:
Ethvert barn har sået karsefrø i fugtigt vat, men der er ingen grund til at opgive projektet som voksen. Selv hvis du er håbløs til at få planter til at gro, vil du få en hurtig succesoplevelse med karse. Spis karsen på din æggemad, kom den i salaten, i din sandwich eller bare i dine dipper og saucer.


Æg:
I disse tider, er det altid  sæson for æg, men om lidt er det påske, og dermed tradition for, at spise endnu flere æg. Før høns blev masseopdrættet, var det nu på denne tid af året, at der kom lidt mere krudt i hønerne, som speedede op for æglægningen.
Brug nu de par kroner mere på at købe nogle gode, økologiske æg, som du kan være bekendt at spise.


Babyspinat:
De første spæde salater har brudt den kolde jord, og hvis du smed lidt spinatfrø i jorden i efteråret, er det nu, du kan høste frugterne af dit arbejde, når spinaten skyder i vejret. Vi andre kan gå i supermarkedet eller grønthandleren, og købe dem i små bakker.
Nyd dem dampet, sauteret eller i salaten, mens vi venter på, at den rigtige spinat bliver klar til høst.


Ærteskud:
Du kan sagtens selv dyrke ærteskud i vindueskarmen, men ellers er der også nogle dygtige danske gartnere, der kan hjælpe dig lidt på vej.
Ærteskud er smukke og dekorative og smager mildt af…ærter. Brug dem i salatskålen eller som krydderurt til fisk og kylling.

april3.jpg

 

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top