Appelsinsalat med granatæble

“Frugtsalat!”, lyder dommen fra min bedre halvdel, hvis jeg så meget som lader salaten kigge på en pære, lidt tørrede bær eller måske oh ak….en smule æble.
At servere en salat, hvis hovedbestandel er appelsiner, let garneret med intet mindre end endnu en frugt; granatæble, må anses som en psykologisk selvmordsmission på disse breddegrader.
Ikke desto mindre blev denne salat overraskende fint modtaget, da der forleden stod langtidsbraisserede lammeskanke på menuen. Den er nemlig ret delikat til lam.
Salaten er fin på denne årstid, hvor man trænger til lidt saft og friskhed, og samtidigt er appelsinerne fine på denne tid af året. Her er en blanding af almindelige og blodappelsiner, der er sødere.
Jeg forestiller mig, at man ville spise salaten i Marokko. Måske Iran? Tænker dog ikke, at dild ligefrem ville finde sin vej til de himmelstrøg, men det var nu engang den krydderurt, der var på lager. Det står dig frit for, at erstatte den med lidt bredbladet persille.

Du skal bruge:
1 alm appelsin
1 blodappelsin
1/2 granatæble
1 lille rødløg
1 par dryp olivenolie
Saften fra 1/2 citron
Friskkværnet pber
Flagesalt
En smule frisk dild

Sådan gør du:
Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Anret dem på et fad.
Skær løget i tynde ringe og læg dem ovenpå. Dryp med citronsaft og lidt olivenolie, salt og peber.
Skær granatæblet over og bank kernerne ud på salaten. Riv lidt dild over.

orangesalat2

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top