Appelsiner med honningkaramel og valnøddenougatine

Appelsinerikaramel

Selv om banana-split, chokoladekage og iskugler med toppet flødeskum og stjernekaster er hyppigt forekommende på græsk-inspirerede danske restauranter, har de nu ikke meget med grækernes dessertkultur at gøre.
Til gengæld vokser appelsin-træerne godt på de kanter.
Disse meget delikate appelsiner kan med fordel spises som de er, men vil du indføre lidt vesteuropæisk køkken-imperalisme, kan du nu godt servere en et stykke chokoladekage eller en kugle vaniljeis til.

  • 2 appelsiner
  • 1 dl vand
  • 1/2 dl rørsukker
  • 4 spsk honning
  • 1 spsk orangeblomstvand
  • 1 dl sukker
  • 1 håndfuld valnødder

Sådan gør du:
Riv skallen af appelsinerne og vend det med vand og sukker i en lille kasserolle. Kog massen op til halvdelen er kogt væk, og du har en lysebrun karamel. Tag den af varmen og tilsæt honning og orangeblomstvand.
Skær appelsinerne i tykke skiver og hæld den let afkølede karamel ud over dem. Lad dem trække i køleskabet mindst nogle timer, men gerne til næste dag.

Lav nougatinen ved at smelte sukker i en lille gryde over middel varme. Når alt sukkeret er smeltet tilsætter du nødderne og vender rundt.
Kom nougatinen ud på et skærebræt beklædt med bagepapir og lad det størkne. Når det er størknet kan hakke den groft.

Server appelsinerne med grofthakket nougatine.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top