Anzac cookies er Australsk/New Zealandske småkager, som spises på en særlig mærkedag på de breddegrader. Historisk er de fra 1. verdenskrig, hvor de blev brugt som et sødt og energifyldt kosttilskud til de udsendte soldater. Og de er virkelig et helt mellemmåltid. Søde, sprøde og ualmindeligt lækre.
Den originale opskrift er med havregryn, men her de bagt med speltgryn som er større, mere sprøde og smager mere af korn.

  • 125 gram smør
  • 2 spsk honning
  • 2 tsk bagepulver
  • 50 gram hakkede smuttede mandler
  • 40 gram kokosmel
  • 160 gram sukker
  • 120 gram speltgryn (eller havregryn)
  • 120 gram hvedemel

Sådan gør du:
Smelt smørret og honning i en gryde.
Bland mel, speltgryn, sukker, kokos, mandler og bagepulver. Hæld den varme smørblanding over, og rør det hele godt sammen til du har en fast grød.
Form små kugler af dejen og sæt den på bagepapir med god afstand. Bag ved 200 grader til de er gyldne, og køl dem helt af før du sætter tænderne i dem.

20120224-213916.jpg

20120814-200244.jpg

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top