Amerikanske brownies med dulce de leche

Saftig brownie er jo rart i sig selv. Men prøv så at komme en halv dåse karamel-creme på toppen!
Man kan stadig lære et par tricks af amerikanerne. Ikke mindst når det gælder comfort-food. Kombinationen af brownie og klistret karamel er en af de mange disipliner, de mestrer til perfektion. Prøv selv at tage et kig på Pinterest, hvor inspirationen til denne opskrift er hentet fra.

  • 125 gram smør
  • 150 gram mørk chokolade
  • 2 æg
  • 200 sukker
  • 3 spsk kakaopulver
  • 100 gram mel
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dåse dulce de leche

Sådan gør du;
Smelt smør og chokolade.
Pisk æg, kakao og sukker luftigt. Kom den smeltere chokolade- og smørblanding i lidt efter lidt. Tilstæt salt og mel.
Kom kageblandingen op i en firkantet ovnfast – smurt –  form. Fordel dulce de lechen på toppen i klatter og træk nogle streger med en ske, så karamellen blander sig i dejen.
Bag kagen ved 180 grader i ca 15-20 minutter. Men hold øje med den. Jo længere tid du bager den, desto mere fast bliver den. Bager du den kortere tid, får du en mere klæbrig, amrican style. Kagen på billedet er bagt ca. 20 minutter, som er det absolut meste du må udsætte den for, uden at den bliver tør.
Spis kagen som den er, eller server den med en kugle vaniljeis til dessert.

Brownie med dulce de leche

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top