Hvis du var hip i 90erne, eller bare har spist på en cafe for nylig, så ved du præcis hvordan rucola hurtig kan blive for meget. Rucola har vist ikke rigtig været smart siden soltørrede tomater og marinerede hvidløg var det store. Men faktisk er det en salattype, som stadig er en ret sjov ven i køkkenet, hvis det skal have lidt skarp kant.

Rucola bliver også kaldt for sennepskål eller salatsennep, og det er der en god grund til.

Smag
Smagen er rucola er bitter, rå, skarp og ja… sennepsagtig. Hvert fald den du dyrker selv, for det meste rucola du køber, har slet ikke den markante bitterhed og skarphed som den bør have.
Om det er drivhusene, kunstgødningen eller hvad der er galt, skal jeg ikke kunne sige. Men har du prøvet at smage rucola fra køkkenhaven, vil du opleve, at det er et helt andet produkt.

Sæson
I supermarkedet er alt i sæson altid. Rucola er ingen undtagelse. Men faktisk er rucolaen noget af det allerførste, der spirer op af jorden, og har du køkkenhave, kan du allerede her i februar opleve, at den begynder at komme frem.
Derefter er den sværere at slippe af med, end at få til at gro. Rucola er i øvrigt en vild plante, der vokser som ukrudt længere syd på, og hvis du ikke passer på, ender din køkkenhave let som et rucolatæppe.


Anvendelse

Rucola er ikke salaten der kan stå alene med de skiveskårede agurker og majs fra dåse.
Den er til gengæld markant nok, til at kunne hamle op med fede oste, saucer og pasta. Den kan som en af de få salattyper tåle at blive varmet op, så den er god at komme på pizzaen, i curryen eller i en grøn lasagne.
Brug den som du bruger spinat eller lav en rucola-pesto.

[adsenseyu2]

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top