Aloo Paratha /// Brød fyldt med krydrede kartofler

Hvis du ved lidt om indiske brødtyper, så kender du sikkert naan, papadum (det kan du selv være!), puri og chapati.
Det er nok mindre sandsynligt, at du har støt på Aloo partha før. Det er ikke lide det man ser oftes på indiske restauranters menukort, hvilket er ret synd, for det er et fantastisk brød, der næsten er en ret i sig selv. Faktisk er det en morgenmadsret, hvor brødet serveres med lidt chutney til, hvilket nok også er hovedårsagen til at brødet ikke findes på restauranternes menukort. Jeg må indrømme, at det er sjældent at jeg lige bikser aloo paratha sammen en onsdag morgen. Der imod, syntes jeg at det er perfekt til en gang dahl curry. Indere ville nok synes, at det er lidt spøjst at spise aloo paratha til aftensmad, men på den anden side spiser de også æbleskiver til morgenmad i Elk Horn.

Opskriften giver 5 stk. morgenmadsbrød.

Du skal bruge:
Fyld
300 g. kogte kartofler
1 birdseye chili, finthakket
Koriander, hakket
1 tsk. støt spidskommen
Salt

Dej
200 g. mel
4 spsk. olie
ca. 1 dl. varmt vand
1/2 tsk. salt

Smør eller ghee til stegning

Sådan gør du:
Start med at forberede fyldet. Mos kartoflerne med chili, spidskommen og koriander og smag det til med salt.

Og så til dejen. Mel, salt og olie blandes. Dejen skal smulres, ligesom til en mørdej. Kom vand i ad flere gange, indtil dejen er fast. Ælt dejen grundigt. Del dejen i 10 lige store stykker, med en størrelse der er lidt mindre end en golfbold.

Dejkuglerne rulles meget fladt ud. Kom 2 spsk. fyld på 5 af dejstykkerne og flad det lidt ud, men fyldet skal være ca 1 cm. fra kanten. Kom lidt vand på det stykke som ikke har fået fyld. Læg så de øvrige 5 dejstykker ovenpå. Så skulle du gerne have 5 brød, der minder om små UFO-pizzaer.

Steg hvert brød på en pande med lidt smør på indtil begge sider er gyldenbrune ved middelhøj varme. Server dem lune.

Indisk brød med kartoffelfyld

[adsenseyu2]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top