Kineserne er lige så vllde med dem, som danske børn var for 40 år siden. Vaniliekransen!
I dag er den lidt fortrængt af marcipankonfekt og vingummibamser til jul. Måske skyldes det at det i virkeligheden ikke er en lidt tør småkage man trænger til her i den fede jul.
Måske skyldes det alle de dårlige købevarianter af vanilieskstrakt og plantefedt.

Den ægte vaniljekrans er mættet af smør, mandelmel og fed vanilje.

  • 200 gram smør
  • 180 gram sukker
  • 100 gram mandler, smuttet og malet til mel
  • 1-2 vaniliestænger
  • 250 gram mel (måske mere)
  • 1 æg

Sådan gør du
Rør sukker og smør blødt sammen med kornene fra vaniljen. Tilsæt ægget og mandelmelet. Bland melet i og ælt til du har en fast dej. Dejen skal være ret fast for at holde kransenes rillede form. Lav evt en test-krans for at være sikker på dejen holder. Hvis kagen smelter ud og ikke beholder de fine riller skal den have mere mel.
Når konsistensen er fin trykker du dejen ned i en kraftig stof-sprøjtepose med en stjerneformet tylle (plastic dur ikke – den kan ikke holde til den tunge dej)
Sprøjt kransene ud på bagepapir og bag ved 200 grader i ca. 10 minutter eller til de bliver svagt lysebrune ovenpå.

Tip: Dejen er tung og det kræver armkræfter at sprøjte en hel portion ud i ringe. Det bliver lidt nemmere hvis du bare sprøjter lange striber ud i sammen længde, og efterfølgende former dem til kranse inden du bager dem.

 

20121222-200358.jpg

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top