Æbleskiver er intet mindre end en dansk delikatesse. Dem er der langt imellem, og derfor skal vi være ekstra stolte af dem, og værne om den tradition, det er at bage dem selv. Ingen dybfrys her – det tager omtrent lige så lang tid at varme de iskolde klumper op i ovnen, som det tager at piske æg med mel, sukker og mælk.
I dag er det ikke almindeligt at fylde æbler i æbleskiverne, men det er faktisk en ualmindelig god ide. Her plejer vi at karamellisere nogle æblebåde, men en lille teskefuld god æblemarmelade kan snildt gøre kunsten efter. Er du til den –  i dag – mere klassiske variant kommer opskriften her.

Æbleskiver med æblemarmelade
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 20 stk
Ingredients
  • 4 dl kærnemælk
  • 3 æg, delt i hvider og blomer
  • 250 gram mel
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 tsk natron
  • Korn fra en stang vanilje
  • Skal fra en øko appelsin
  • 1 tsk kanelpulver
  • lidt salt
  • Smør
Instructions
  1. Pisk æggeblommer med sukker, salt og natron.
  2. Tilsæt kærnemælk og mel og pisk til du har en jævn og lidt tyk dej.
  3. Pisk æggehvider stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
  4. Varm æbleskivejernet godt op, og put en lille smule smør i hvert hul.
  5. Når panden er godt varm hælder du lidt dej i alle hullerne og en smule æble eller æblemarmelade i midten af dejen.
  6. Når dejen har sat sig lidt, vender du æbleskivet 3/4 rundt, tilsætter lidt mere dej, og vender æbleskiven helt rundt. På den måde får du fyldige og helt runde æbleskiver, der giver købe-ditto baghjul.

 

aebleskiver1

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top