Inden du gemmer æbleskivepanden væk til næste jul, skal du forsøge dig med at putte de små runde boller ind i en ny kontekst.
Med Noma i spidsen har det de senere år været smart at putte alverdens andre ingredienser end æbler ind i de små kugler, og servere dem som hapsere.
På Strandgade har de i flere år været glade for at komme en tørret fisk på tværs, og sidst vi spiste der var fisken erstattet med en finurlig dej lavet på bilarver.
Så er denne alligevel lettere at sluge for de fleste.

  • 2 æg
  • 2 dl kærnemælk
  • 160 hvedemel
  • Salt og peber
  • 1/4 tsk natron
  • Smør til stegning
  • 2 skiver røget laks

Til dressingen skal du bruge: 

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. finthakket dild.
  • 1 spsk. balsamico
  • Salt og peber
  • Lakserogn

Sådan gør du:
Start med at lave  dressingen, og sæt den til sids. Bland creme fraiche med sennep, balsamico og dild og smag til med salt og peber. 
Del ægget i blommer og hvider. Hviderne pisker du helt stive.
Blommerne pisker du med salt, peber, natron og kærnemælk. Rør melet i og vend til sidst æggehviderne forsigtigt i.
Opvarm et æbleskivejern og tilsæt lidt smør i hvert hul. Hæld dej i hvert hul til kanten- Når de er gyldne i bunden vender du den halvt op og tilsætter en ekstra skefuld dej . Kom lidt finthakket laks i hver æbleskive og vend den om. Bag dem færdig på alle sider og server med dressing og lakserogn.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top