Æblekage med kanel og kardemomme

Opskriften på denne kage er en tilpasset version af Camilla Plums, som hun lavede i program-serien “Den Sorte Gryde”. Det giver en saftig kage med et sprødt og karamelliseret låg.

En super lækker og klassisk kage, selv om vi ikke er enige i hverken portionsstørrelsen eller mængden af æble i forhold til kagemasse.

Kagen her er lavet med mere krydderi og med færre æbler, så det bliver en kage mere end en dessert, men det er en smagssag, så prøv dig frem.

Denne opskrift giver en kage til ca. 8 personer.

  • 250 gram smør
  • 250 gram sukker
  • 2 tsk kanel
  • Frø fra 10 kardemommekapsler
  • 165 gram mel
  • 30 gram kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 6 store æbler
  • 50 gram sukker til drys

Sådan gør du: 
Rør smør og sukker til en blød og luftig smørcreme. Tilsæt æg et ad gangen mens du pisker. Kom kardemomme, kanel og kartoffelmel ved og pisk videre.
Kom melet ved og pisk til du har en ensartet og luftig dej.
Smør en springform og fordel dejen heri.
Skræl æblerne og skær dem i både, som du stikker ned i kagedejen. Drys kagen med sukker, og stil den i en 175 grader varm ovn i ca 30 minutter, eller til den er gylden og gennembagt.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top