Æbleflæsk er et af de retter fra det salte køkken, som bedst hylder de mange æbler, der vælter ned fra træerne lige nu.
Jeg ved at mange (kvinder!) tænker “Adr, flæsk! Jeg skal ikke spise sådan noget fedt grisekød!”

Og vi kommer ikke udenom det: flæsk er fedt kød. Men ikke på den der væmmelige måde, hvor du tygger og tygger i noget blævrende fedt. Flæsk er godt, på samme måde som bacon er godt: Det er sprødt, smagsintenst og “rich” som englænderne ville sige. Du skal selvfølgelig sprødstege dit flæsk, ligesom du heller ikke spiser blødt bacon.
Så får du til gengæld en suveræn delikatesse, som ingen med et normalt, dansk aktivitetsniveau kan tåle at spise hver dag, men en gang imellem er det en virkelig stor luksus.

Luksus? Jep, Køb noget ordentligt flæsk fra et fritgående svin, som har rodet i jorden og spist nedfaldsfrugter. Så er det en ufattelig luksus, at få lov at sætte tænderne i.

Velbekomme!

 

  • 300 gram flæsk – let saltdrysset et par timer før stegning
  • 6 mellemstore æbler
  • 3 løg
  • En lille klat smør
  • Salt og peber
  • Laurbær
  • Persille

Sådan gør du:
Skær æblerne i tern og løg i tynde skiver. Sauter løgget i smørret til de bliver bløde og søde – det tager lidt tid.
Kom æblerne ved og lad det hele stå ved svag varme og falde sammen til en rustik mos.
Flæsken steger du på en pande – eller i ovnen. Kom en håndfuld laurbær ved, det giver god smag, og de er delikate, når de bliver friterede.
Steg kødet medium varme. Hæld lidt af det overskydende fedt fra panden og over i æblerne (Med mindre du er på kur eller har kredsløbsforstyrrelser)
Server med lidt ristet rugbrød og et drys hakket persille. 

[adsenseyu1]

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top