Æblecrumble med stjerneanis

Smuldrekage hedder det på dansk, men det engelske “crumble” lyder bare mere som en kage man har bagt med vilje! Konceptet er så enkelt at børn kan lave den i blinde, og den kan laves med enhver frugt du kan finde på (måske lige minus vandmelon) Æble og kanel er altid en klassiker. Her er kanelen erstattet med stødt stjerneanis som giver en spændende ny smag.

  • 2 æbler
  • 125 gram smør
  • 1 1/2 dl mel
  • 1 1/2 dl speltgryn eller havregryn
  • 1 dl sukker
  • 2 stjerneanis

Smør et ovnfast fad. Bland mel, halvdelen af sukkeret, smør og gryn til du får en smuldrene krummeagtig konsistens. Skær æbler i tunde både og læg dem i bunden af fadet. Fordel dej-krummerne over og drys med det sidste sukker og stødt anis. En tur i ovnen til skorpen er lysebrun og sprød. Server lun med cremefraiche.

20120813-224411.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top