Uanset hvad så er hænger madblogs fast i feminismens fedtede greb med kager, LCHF-kure og småbørnemad som spydspidsen. Men der er få mænd derude, der kæmper imod og tilbyder et alternativ til råhvidfacismen. Det er ikke mig, for jeg laver pink cheesecake.

Hvis du vil læse blogs uden skønne og syndige kanelsnegcitronmarengsgiffelroulader og grønnemils-lange beskrivelser af sygdomme og/eller weekendture med veninderne til Lalandia med trollingerne, så star her.

1. kategori: “Bacon og friture”
Dudefoods.com drevet af Nick er en blog, der ganske enkelt tilbyder opskrifter på burgere, bacon og friturestegt KitKat. Uanset hvor tåbeligt og banalt man finder friturestegning, så er der noget fascinerende ved en Deepfried KitKat Grilled Cheese Sandwich og Oreo Glazed Bacon. Her er al pænhed og fondant sat til side, og der er dømt regulær tømmermandsbehandling.

2. kategori: “Jagt og selvforsyning”
Hank Shaw fra honest-food.net er jæger, samler, fisker og frem for alt kok. Bloggen er noget af det mest sympatiske, reflekterede og reelle man kan komme i nærheden af. Her er der tale om en mand, der ikke længere vil se sit kød i små plastikbakker i køledisken, men se det i øjnene. Respekt for det!
Hvis du vil spise kød, skal du også kunne slå det ihjel eller blive vegetar. Læs bl.a. hans indlæg Food Taboos om, hvad han vil sætte tænderne i, ikke spiser og hvorfor. I den lettere ende er hans mange opskrifter på spege -og friske pølser.  Det er en af nettets absolut mest læseværdige blogs.

3. kategori:”Indmad”
The Offal Club er på ingen måde en blog med pæne billeder, en hipt grafisk layout eller dynamisk med hyppige indlæg. Faktisk ser det ud som om, at billederne er taget med en halvgammel Nokia-telefon, layoutet er blogspots standard og indlæggene tæller i alt  34 siden 2007.
Men samtlige 34 indlæg oser af maskulin kærlighed til gastronomiens grimrian: indmad. Vi er langt forbi brisler og foie gras, ja selv hjerte og lever. Prøv at læs Rolled Pig’s Spleen og du vil forstå.

4. kategori “Ølbrygning”
Videobloggen Chop & Brew er en aflægger af det gamle BrewingTV. Chip Walton, som i dag driver Chop & Brew, var kameramand på BrewingTV og startede for sig selv, da de to værter Jake og Dawson samt Chip smuttede fra fra BrewingTV. Chip kombinerer ølbrygning og madlavning. Han og hans kompaner har en ægte amerikansk easy going attitude, som er herligt smittende. Et af de første afsnit af Chop and Brew handler om, hvordan man laver sin egen bacon. Der er også en fantastisk opskrift på øllen Anglozilla – en Barleywine på små 14%. Tag også et kig forbi BrewingTV, hvis du er en kæk ølbryggerfidus. Til og med afsnit 71 er til at holde ud at se. Brew for all, all for brew!

5. kategori “Vin og gaggeløjer”
Den eneste dansksprogede blog på listen er Vinsvin. Ud over at udmærke sig ved et overdrevet, men tilpas forbrug af gifs og vinsnobberi på den fede måde, så er bloggen også mega LOL med ROFL på (læs et par indlæg og du vil forstå).
Det er sjældent, at nogen forstår at udtrykke sig så spast, hvilket bør gøre bloggen til et fast holdepunkt mellem vinterdepressioner  og gylpende møgunger.
Læs deres restaurantanmeldelser Frederikshøj og den gyldne brønd og  Christianshavns bedste tapasrestaurant. Inden for det semi-vinrealaterede er Byg-selv-terroir FTW! ikke helt usjov læsning.

 

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top