Hjemmelavede flødeboller med lakrids

Selv uden fjernsyn er det ikke lykkedes husstanden at komme udenom fru Blomsterberg og hendes sukkersøde kreationer på TV.
Vi er bestemt ikke påstå at være fan af programmernes kiksede klipning, værtens kunstige nærhed (og negle!) eller sminkede roser, når hun besøger almindelige danskere, men det er unægtelig svært at mene noget kritisk om damens evner udi konditorkunst.
Vi har hvert fald lært et par tricks af, og anbefaler gerne hendes opskrift på flødeboller.
Her har vi tilpasset den en anelse og lavet dem med lakrids.

Marcipanbunde
150 g. sukker
70 g. past. æggehvider
350 g. ren rå marcipan

Lakridsskum:
250 g sukker
75g vand
110 g glykosesirup
140 g past. æggehvider
15 g sukker
20 g lakridspulver

Chokoladeovertræk
Ca. 300 g. god mørk chokolade, tempereret.
Ca.10g. pulveriseret lakrids til pynt

Sådan laver du marcipanbunde:
Bland sukker og æggehvider sammen i en lille skål, og lad det trække lidt for at opløse sukkeret. Pisk sukker og æggehvider helt stive og tilsæt marcipanen lidt efter lidt, til massen er ensartet. Den færdige kransekage masse kommes op i en stofsprøjtepose. Sprøjt massen ud på bagepapir i lige store flade portioner, ca. 5 cm. i diameter. Bag dem ved 190 grader til de er gyldne, ca. 10- 12 min. og lad dem afkøle helt i køleskabet.

Lakridsskum
De 250g sukker, vand og glukose kommes op i en kasserolle. Tænd for blusset på høj varme. Bliv ved det, indtil den for alvor koger og skru da ned på middel varme.
Kom koldt vand i en skål og vask kasserollens sider ned med penslen, der er dyppet i rent koldt vand. Dette gøres for at undgå sukker der krystalliserer, og senere vil ødelægge karamellen. I hele forløbet “vaskes ned” 3 – 5 gange. Kog karamellen til præcis 117 grader, og tag gryden af varmen.
Imens karamellen koges, blandes de 15 g sukker og æggehvider, og piskes kort en røremaskine.

Den varme karamel hældes ned i æggehviderne, MENS der stadig piskes let. Skru nu røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk i ca. 6-8 minutter til skummet bliver “fast”. Vend til sidst lakridsen i skummet og rør forsigtigt rundt til skummet er ensartet.

Kom skummet op i en engangssprøjtepose med en stor glat tyl i. Sprøjt nu skummet på de kolde kransekagebunde. Lad flødebollerne hvile en times tid på køkkenbordet, inden de dyppes i tempereret chokolade, og straks herefter drysses med lakridspulver.
Stil flødebollerne køligt til chokoladen er størknet.

TIP1: Har du tiden er det en rigtig god ide, at smide flødebollerne på køl et døgns tid inden de møder chokoladen. Det gør det meget lettere at overtrække dem.

 

20120814-153023.jpg

20120814-153037.jpg

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top